Ni vinner aldrig, även om ni har rätt ! Ha Ha

Saturday, 2 January 2016 20:45

Kommuner i Sverige har skapat en totalitär ställning gentemot sina boende ... “det går aldrig att vinna mot kommunen”. Demokratin har satts ur spel genom deras  s.k. ‘självbestämmanderätt’. Kommunledningen har skaffat sig diktatoriska befogenheter och det är ju verkligen fel nivå att inte vara öppna för kritik, närdemokrati och s.k. medbestämmanderätt.

Tyresö kommun har som ersättning satt in en låtsasdemokrati: “vi vill höra av er” säger kommunpolitikerna men när de får höra av de boende, även om 90% samlat sig emot ett kommunbeslut så har det inga som helst konsekvenser !  “Vi lyssnar [men har bomull i öronen] och det förstår ni väl att vi kan inte låta alla vara med och bestämma” ... jo det är exakt det som demokrati betyder.

Det är i det här sammanhanget som kommunledningen kan säga .. “ni som bor i Östra Tyresö kan fara åt helvete för här är det vi som bestämmer” och ändå få rätt i domstol ... inte för att vi antar att de kommer att använda den ordalydelsen, men de kunde och skulle få rätt för det är så den rättsliga sidan kommunpolitiken har konstruerats ...... det är helt riggat för både kommun och mark och miljö-domstolen De är liv-rädda att det kan bildas pre-judikat

BLOGGEN